Overwinningen
Beste lezers!
Het werd wel weer eens tijd voor een up-date van mijn avonturen in het middel verre oosten. Zoals sommige misschien al weten ben ik weer teruggekeerd naar mijn eerste verblijfplaats: het hostel/appartementencomplex voor internationale studenten. Ik zit hier nu alweer sinds maandagochtend en hoewel ik het eerst helemaal niet leuk vond om hier weer heen te moeten, vind ik het nu eigenlijk ook wel weer prima, komt misschien ook door het mooie weer nu. Lekker mijn eigen boodschapjes doen, rustig opstaan, Silenes jongens die mij helpen met het kraken van walnoten met een vijl... En ik heb mijn eerste eigen wasje (kleren) gedaan! O en... ik was zo trots op mezelf... Ik heb de Oekrainse ‘huisvrouwtje' van dit appartement zover gekregen om mij schone lakens te geven (met behulp van mijn Ukranian Phrasebook). Nog ter toelichting: de moeder van Olesia moest naar het ziekenhuis deze week en daarom kon ik niet meer in haar huis blijven. Ik voelde me die maandag dus best wel eenzaam en alleen ‘All by my sÉÉÉÉÉlf', zo als enige intern in dit toch best grote en ook kale (en niet heel schone) appartement... en ik geloof er niet in dat de andere interns nog komen, maar ik zie het nu allemaal wel weer zitten hoor. Er zit nu wel een iet wat donkere pagina in mijn ‘Marjo's Magnifieke Memoires', maar die horen erbij. Mijn plan van aanpak: zorgen dat ik zo weinig mogelijk alleen ben. En nu wil het dat er hier genoeg AIESECcers zijn die wel wat tijd met mij willen doorbrengen en ik heb natuurlijk Sasha die absoluut niet wil dat ik ergens alleen ben (nou vind ik alleen door de stad lopen niet zo'n groot probleem, maar toch lief).
Maandagavond ben ik dan ook met Sasha mee geweest naar zijn stijldanslessen. Ik heb zelf niet echt mee gedaan, maar wel eventjes op de gang. Sasha's partner had even een pauze nodig en toen wilde ze mij wel de pasjes leren. En gister heb ik de heb ik de avond in de stad doorgebracht met Igor. Dat was ook heel gaaf, hij spreekt heel goed Engels en dat is best wel een opluchting na dagen van toch wat moeizame conversaties. Hij heeft me een foto expositie laten zien, restanten van het kasteel van Ivano Frankivsk en het stadsmeer, heel mooi! En hier heb ik zomaar mensen zien hardlopen! Echt een toffe avond gehad J
Ik heb nu ook al een aantal lessen gegeven, helaas nog niet over ecologie, maar alleen over Nederland. De studenten hier zijn nog wel wat bang om zelf wat in het Engels te zeggen, dus op mijn vragen naar klas wordt niet massaal gereageerd.... Ik vind nog wel een manier om de leerlingen aan de praat te krijgen.
Volgende week ga ik naar een ander stadje hier in de buurt om daar lessen te geven. Ook daar was ik in eerste instantie nog niet zo enthousiast over, aangezien ik daar dan alleen heen moet (geen andere interns). Toch lijkt het me nu wel interessant. Sasha gaat in ieder geval de eerste dag met mij mee en er zullen daar ook mensen zijn die mij de stad en omgeving kunnen laten zien. Ook had Sasha het over een dorpje daar in de buurt waar ik dan heen kan gaan wat erg mooi (en toeristisch...@Willem: Grana?) moet zijn, ik ben benieuwd!
Dan nog tot slot, donderdag ga ik alweer naar een congres in de buurt van L'viv! Ik heb al foto's gezien bij Olesia van dit congres van vorig jaar en het ziet er allemaal heel leuk en gezellig uit. Overdag zijn er allemaal lezingen over AIESEC en hoe je projecten kunt organiseren en over Leadership en dat soort zaken en 's avonds zijn er dan allemaal spelletjes en feesten en dansen. Ik heb er echt heel veel zin in! Dit congres duurt tot zondagochtend, dus zondag heb ik dan nog de tijd om L'viv te gaan bekijken J
Toch nog één ding, want Olesia moet 7 april naar Kiev, naar de Ambassade. Ze wil namelijk mee gaan doen aan het Work&Travel programma in Amerika en moet daar een visum voor krijgen. Ze vroeg ik dan mee wilde om Kiev te gaan bekijken. Natuurlijk wil ik mee, alleen zit ik dan wel in dat andere dorpje... Dus ik ga vandaag Sasha even vragen hoe het zit met de lessen in dat andere dorpje en of ik misschien donderdag dan toch met Olesia mee kan naar Kiev... Misschien misschien.
Heel veel lieve groetjes! Marjolein
Aaaah Marjoleintje.... Je had best mogen smsen/bellen hoor! Wil best midden in de nacht je een berichtje terug sturen als je eenzaam bent! Maar gelukkig heb je weer allemaal (leuke) dingen in het vooruitzicht. En wie weet kun je iets organiseren en kun je je eenzame appartementje omtoveren tot een danspaleis/meetingplek :P
AAAH cool Kiev, ik duim voor je! En misschien moet je je kippenpak even aantrekken, dan maak je zeker veel vrienden!:)
He lieve maj!
Wat ben je actief daar zeg, volgens mij heb je al veel gezien:) Ben heeeeel trots op je dat je je Ukranian Phrase boek zo goed gebruikt!
Nog naar Kiev geweest?
Kusjes Do
Hoi ik heb je verslag gelezen er staan best wel actie dingen in af en toe alleen is niet erg dan kun je even terug kijken groetjes Peter